Loviisassa tuli vietettyä taasen viikonloppu leireillen. Vimonen leiri tälle vuodelle, kyllä niitä olikin ihan tarpeeksi yhdelle vuodelle (ei pelkästään nämä renkaan leirit, vaan sen lisäksi pari muutakin ;) ).
 Sää suosi meitä tällä kertaa ja lauantai valkeni lämpöisenä syyspäivänä.
Jonte jutteli meille ensin. Palasimme ajatuksissa nyt takaisin, perusteisiin ja niiden treenaamisen tärkeyteen.Jos perusta on vahva, voi koiran kanssa harrastaa menestyksekkäästi mitä lajia vaan.
Launtain käytännön treeniin sai kukin valita probleemaliikkeen. Valkkasin tunnarin. Arvelin, että Tuubi saattais yleisön edessä tehdä sen mitä kisoissakin; sylkeä kapulaa sinne tänne, jyrsiä sen hammastikuiksi. Itse tunnistaminen ei siis ole Tuubin ongelma. Sitä se ei ollut nytkään, vaan ongelma on edelleen palautuksen motivaatio tai lähinnä sen puute. Huonosti olen läksyni tehnyt ja nyt on otettava se asia tosissaan ja rakennettava se motivaatio.
946019.jpg
Suosikki ongelmaliikkeet oli tunnarin lisäksi muut noudot ja kaukkarit. Monenmoisia probleemia oli ja apua tuli kaikille.
Treenien jälkeen illalla oli renkaan kokous. Käsiteltiin ensvuoden asioita, jäsenasioita, kouluttaja asioita. Keskustelu oli vilkasta ja asiallista ja paljon hyviä päätöksiä syntyikin.Saunan jälkeen porukka alkoi väsymään nopeasti ja tokomaailmaa ei juuri parannettu ;o).

Sunnuntaina aloitettiin paikallaoloilla, johon kaikki osallistuivat. Sen jälkeen leirikisa ja palautekeskustelu jokaisen kohdalta.
Tuubi teki hienon ohjelman. Sellaisen kun Tuubi tekee. Olis ihanaa jos se tekis nopeammin, mutta Tuubi ei ole sellainen ja mun on siihen tyytyminen ja oltava onnellinen siitä mitä se osaa. On myös annettava koiran nauttia onnistumisista kun se niin pelkää tekevänsä väärin, perfektionisti kun on. Kivaa oli tehdä se kisa!
Leiristä jäi tosi kiva mieli kaikenkaikkiaan. Paljon oppia, naurua, hyvää seuraa! Mitäs sitä koira immeinen muuta tarvii :o)
946020.jpg