Mäntsälän K-marketin parkkihalli oli ahdettu täyteen koiria ja ihmisiä => mätsärin johdosta. Sinneppä minäkin sitten poikain kanssa suuntasin. Kehään ei aikomustakaan, vaan tokoa treenaamaan siinä sivussa ja ainakin olisi häiriötä.
Troy käyttäyi kuin mikäkin pussihousu-maalaisääliö! "Ikinä en oo nähny muita koiria"-tyyliin mentiin... *huokaus ja iiiiiso huokaus*. Miten kaikki voi valua kuin vesi hanhen selästä...? Minkään treenaaminen ei oikeastaan onnistunut, en siis viitsinyt pahoittaa enempää mieltäni, tyydyin vain maleksimaan ton ruutitynnyrin kanssa ympäri parkkihallia. Sekunttiakaan se ei ois paikallaan ja jos käskin sen istumaan tai maahan alkoi hirmunen piippaus. ...Ihan loistavaa!
Tuubi sen sijaan oli kuin ihmisen ajatus ja näki vilinän keskellä vain minut (olinkohan kovassakin kuumeessa kun päätin ottaa Troyn? ;o) ...pentu-sellasessa vissiin.). Treenasin seuraamiset, idarin, luoksetulon ja paikallaolot. Kaikki sujui hyvin. Kaukotkin otettiin. Tuubi oli hiukan epävarma, koska ei kuullut mitään ja piti noudattaa vain käsimerkkejä. Asennot meni ihan oikein, mutta edisti se pirhana koiran mitan. Arveli vissiin kuulevansa paremmin lähempää ;). Mutta ah, se oli ihana seuralainen pikku-veljensä jälkeen!

Mäntsälästä ajettiin Järvenpäähän, JAUn kisatoimikunnan miittinkiin. Troyn hermoja koeteltiin, kun odottamista riitti kolmisen tuntia.