Maanantai-iltana alkoi Troyn ja minun kesän projekti; agilitykurssi. Oikein itsekkin ihmettelen, miksi pitikään ilmoittautua "rata-valmiiden" ryhmään....? Siksi kun Troy osaa vissiin kolme estettä :o/.
No, valmentajamme oli lienee aikas ryytynyt kun päästin Troyn radalle (pienen ja täysin turhan hetsauksen jälkeen). Tyyppi lähti kuin rusakko makuulta ja kävi tekemässä kaikki esteet jotka osaa ja pari sellasta jota ei oo ikuna nähnytkään. Työ sarkaa siis riittää niin minulla, kuin myötätuntoni saavalle koutsillekkin :)).

Tiistai-iltana Porvoon tokotiimin treenit a´la Jessica.Pyysin vinkkejä noutoon ja sainkin. Ämpäri mukaan treeniin ja kapula sen taakse. Koiran pitää kiertää kapulan taakse ja nostaa. Ensin ohjataan kädellä läheltä ja kun sujuu lisätään matkaa. Näin harjoiteltuna loppuu kuulemma tappamiset, hyvä!
Seuraamista otin itekseen muutamia pätkiä ja lähdettiin lennosta, suoraan leikistä liikkeelle. Nyt suoritus olikin tosi vietikästä ja intensiivistä. Kiitos Maria vinkistä, jatkamme tätä.
Toisena liikkeenä otin kaukoja, jotka Troylla on tahmeet, etenkin eka siirtyminen. Pitää enemmän huolehtia, että koiralla on hyvä olla kun jätän sen, näin asennotkin voi korjaantua. Lähetin sen merkille ja setti kaukoja merkillä sujui paljon paremmin.
Tuubin kanssa otin metallia ja tunnaria, yrittäen metsästää kisoissa kadonnutta vauhtia, tuloksetta :o(. Tuubi vaikutti kisoissa ja treeneissäkin tosi jäykältä. Se saattaa hyvinkin olla kipeä, sillä toi nuori apina kaivoi taas yks päivä verta nenästään. Tuubilla oli palannut hihat (ihan oikein!) ja tapelu oli tosiasia. Hanski oli mennyt väliin kun Tuubi oli jäämässä alakynteen. Annois silloin sille arnicaa, mutta pitänee antaa viellä lisää ja koittaa venytellä.