Loviisan tutuksi tulleissa maisemissa kokoonnuttiin valmennusrenkaan kevätleirin merkeissä. Kouluttamassa oli siis painajaisteni päähenkilö Jontte ;).


Renkaan jäsenten osalta koko viikonloppu käytettiin ongelmaliikkeisiin, kunkin kohdalta ja niiden ratkaisuihin. Tuli monta asiaa esille jotka ovat hyvin samankaltaisia kuin joiden kanssa itse painin. Keinoja kaikkeen löytyi ja usein leikin kautta. Itsekkin sitä vaan sortuu tekemään tokosta koiralle "arkipäivää" vaikka tärkeää olisi pitää yllä "juhlatunnelmaa".


Tuubin kanssa otin ruudun, joka siis katosi meiltä tyystin maneesikauden lopussa. Ensimmäinen lähetys meni reisille kun vilkuilin ihan ääliönä ruutuun ja takas ja vaikka mitä ja kaiken huipuksi kiekaisin käskyn sujuvalla ruotsin kielellä =D!? Tuubi oli lievästi sanottuna hämillään. Toiseen yritykseen sain simultaanitulkin pääni sisällä vaiennettua ja käskytys oli oikein ja ruutu löytyi! Jiihaa! Lopun luoksetuloon lähti kylläkin LOn käskystä :o/. Otettiin viellä pari toistoa eri suunnista ja hyvin meni vaikka matkan varrella oli kaikkea kapuloista hyppyyn.
Loppu iltapäivän ihailimme hakijoiden suorituksia näyttökokeessa. Illanvietto oli tuttuun tapaan hyväntuulinen ja naurua tulvillaan. Jontte jutteli myös maajoukkueen kanssa tuntoja kohti Tukholman kisoja.


 Sunnutaina jatkettiin harjoituksia. Otin metallinoudon toisena probleemi liikkeenä. Tuubilla kestää aika kauan tarttua metalliin, vaikkakin itse liikkeestä se pitää. Ohjeeksi leikkimistä erillaisten metallien kanssa. No, tätä olen tehnytkin, mutta ilmeisesti odottanut tuloksia liian pian...? Jontte ehdotti myös agilityä metalli suussa! Näin koiran mielikuva esineestä muuttuisi. Tämä ei tosiaan ole juolahtanut mieleen, mutta aijon toteuttaa ;o).
Saimme ottaa viellä kaksi liikettä kisamaisesti peräkkäin. Teimme seuraamisen, ihan siksi, että Tuubi on siinä niin hyvä niin se voi paremmin kun tietää onnistuvansa sata varmasti. Näin myös tapahtui, tosin minä huojuin ja horjuin milloin mihinkin suuntaan käännöksissä aj kääntelen hartioitani ilmeisen holtittomasti liikkeen aikana :o(. Voi minua.... Satsu sanoi, että ollaan edistytty hänen mielestään paljon ja voi veljet,  kuinka se oli mukavaa kuulla! :o)
Seuraamisen lisäksi otin luoksetulon. Tässä sitkeä maahanmeno, joka oli myös paikalla olossa! Pysähdykset pitää saada Tuubille hauskoiksi, niistä pitää saada kiksit. Ehdimme ottaa vielä tunnariakin, jossa halusin kokeilla Katlan kohdalla esille tullutta hetsaamista ja sitä kautta palautusvaudin lisäämistä. Tuubille se juttu oli kuitenkin pallo, jonka se näki ennen lähtöä ja sai sen kun toi kapulan ripeesti ja siististi.


Leiri oli  todella antoisa ja taas on paaaaljon ajatuksia ja motivaatiota rakennella Tuubia kohti SM kisoja :) Troyn kanssa treenasin joka välissä kun kerkesin. Yhden kerran otin avo-liikkeet putkeen kisamaisesti ja wau! Se meni hienosti! Kehuminen on sille ihan yhtä pätevä palkka kuin pallokin....Tai no, ehkä kuitenkin namin kanssa samassa sarjassa... Noudon ja kaukojen kanssa pitää viellä pikkusen tehdä töitä...
Ohessa todistus aineistoa leiriltä ;)

Troy katseluoppilaana
1484306.jpg
Jontte & Christa
1484328.jpg
Sirke & Tuuri
1484421.jpg

1487348.jpgTuubi seuraa <3, ihanasti kuten aina.

(Heini Sepän ottama kuva)