Viikko on puolessa ja ehditty on harrastella ihan kiitettävästi. Nyt kun ohjatut treenit agilityn osalta ovat ohi, olen käyttänyt esikoisen koristreeniajan tokon treenaamiseen. Harjoittelen aina sen koulun kentällä missä Saran koris on, tuleepahan uusia paikkojakin pojille.
Maanantaina siis Mankalan koululla. Tuubilla seuraamista, joka oli liian innokasta ja poikitti jopa! Ihan hirveetä! Mun THE seuraaja! Pikkuisen rauhoituksen jälkeen saimme aikaan suunnilleen oikeanlaista seuraamista. Idari meni hyvin vikaan sivuun asti, jossa maahanmenon tilalle yhtä rivakka istuminen kuin edellisellä sivullakin ;). Aloitettiin alusta ja nyt toimi koko setti. Luoksetuloa suorana ja kerran yhdellä stopilla.
Troy seurasi mallikkaasti, alun painamisen jälkeen. Nostelin vasenta jalkaani hiukka ylemmäs ja painaminen helpotti. Jäävistä tehtiin seiso ja istu. Istumisessa tarvitsi apuja. Metallinouto oli super! Ihan pitelemättömän upeet on noudot muutenkin tällä pojalla! Voi kun kerran ois tuomarin edessäkin.
Tiistaina paikallisella urhiksella. Tuubille otin ruudun paikkaa läheltä ja kaukaa. Ohjattu meinas pilata päivän molemmilta... Tuubi oli lukkiutunut oikeaan, eikä suostunut edes vilkaisemaan vasempaan. Kävin nostamassa vasenta ja sanoin jotakin asiaan liittyen hiukan liian äreästi ja niin Tuubi jumitti merkille. Voi prkl, se osaa olla raivostuttava! Sillä on just sellanen ilme, että " aijaa, en siis osaa. No, sitten on parempi olla tekemättä mitään ettei tule mokattua. Merkille ehkä osasin, pysyn tässä..." ARGH!
Tajusin purkaa tilanteen ja otettiin väliin suora luoksetulo. Sen jälkeen ohjattukkin onnistui.
Troy teki idarin, hienosti. Istuminenkin alkaa sujua :). Ohjattua otettiin myös molempia suuntia, hyvin meni, palkka palautusvauhdista. Lopuksi merkin kautta ruutuun. Olen oppinut paremmin ajoittamaan pysäytys käskyn, nyt se ei ole enää myöhässä ja näin myös koira keskellä ruutua.
Silläaikaa kun tokottelin oli armas siippani Hanski, askarrellut mulle ja Troipalle oman puomin! Hän oli bongannut alumiinitikkaat roskalavalta ja remontoi niistä tosi hienon esteen! Eihän se oikean kokoinen ole, pienempi ja jyrkempi yms mutta jos ei tuolla opi kontakteja niin millä!
1953668.jpguusi puomi sivulta.

1953682.jpg ja edestä.
Tasaisella osuudella on kuramattoa ja liuskoilla on auton kumimattoja. Troipan kanssa ollaan sitä nyt koekontaktoitu kaksi ehtoota ja hyvin toimii! =)

Tänään tokoa Anttilan kentällä. Tuubille ohjattu, ei ongelmia. Palkka vauhdista. Ruudun merkkiä leikittiin ja vauhti paranikin hyvin. Ruudun paikka oli hyvin muistissa.
Troy teki seuraamista, hiukan hajamielisenä aluksi, mutta tormakoitui kun aloitettiin alusta. Luoksetulon pysähdyksiä otettiin myös, makuuta eka kerran. Ei tuntunut haittaavan, hyvin putos. Lopuksi kaukoja. I-S-M meni niin hyvin etten ottanut enempää.
Valmennusrenkaan leiri lähestyy ja sitä(kin) varten täytynee tässä terävöityä. Mitähän keljuuksia se J meille tällä kertaa keksii, mukava nähdä!  Minusta kyllä tuntuu ettei edistystä ole tapahtunut lainkaan, mutta ne kokeet joissa on oltu on menneet hyvin. Tuubi ei vissiin tykkää liiasta prässäämisestä ja iloiset "pikku-treenit" tuntuvat pitävän sitä vireessä. Troyn tokoon olen nyt tyytyväinen. Toki kun tähän lisätään häiriö = tuomari, yleisö + kaikki muu, voi tilanne olla traas toinen. Mutta jos nyt sais sille sellaisen vireen päälle, ettei kävis köpelösti.