Eilen alkoi JAUn harjoituskausi (koulutukset) kesätauon jälkeen. Marian ja Hupin kanssa oltiin ajoissa paikalla ja lähdettiin hölkälle ennen treenejä. Kentälle ei kuitenkaan meidän kouluttajaa ilmestynyt! Viisi koirakkoa oli kuitenkin paikalla. Tylsää sikäli, että ollaan aikaslailla möllejä kaikki ja se koulutus tulis enempi kuin tarpeeseen :o(. No, ei me nyt ihan toimettomaksi jääty. Tehtiin takaa leikkauksia kuudella hypyllä ja putkella. Tästä ois ollut toinenkin variaatio, mutta tämäkin tuotti töitä sen verran, että jäi ainoaksi versioksi. Kuva harjoitteesta löytyy Hannan Blogista  19.7.
Eikä kaikki muutenkaan sujunut ihan hyvin...Ryhmässämme on kaksi mustaa kk snautseri urosta, joista toinen saattaa pyrähtää kesken radan uhoomaan muille. Näin on tapahtunut useasti aikaisemminkin, meidän kohdalla olen onnistunut ajamaan koiran tiehensä pahalla äänelläni ;).
 Eilen kun harjoiteltiin enempi itsekseen, oltiin toisen snautserin kanssa yhtäaikaa radalla. Se lähti uhoomis reissulle, enkä huomannut ajoissa. Ikävä kyllä Troy päätti hoitaa tilanteen ja vastasi taitelukutsuun. Meikä nappas hyppyriman ja pätkin jätkiä sillä. Seurauksena ainoastaan tappelun siirtyminen kauemmaksi "erotuomarista". Lopulta päästin niin kovan karjaisun, että snautseri katsoi parhaaksi häipyä. Olin aikalailla varma kurkku verenvuodosta, niin paljon tuon alkuäänen muodostus sattui. Troy oli kuitenkin ihan fiilareissa ja olis halunnut viellä ottaa erää! Niimpä häädin sen pois rimaa hurjasti heiluttaen. Se yritti tulla mun luo, mutta häädin sen pois. Mua vitutti sen asenne, että se katsoo asiakseen hoidella tämmöiset tilanteet ja oli viellä ylpeä siitä! Päätin tehdä selväksi etten tykkää sellaisesta ollenkaan. Jatkoin sen hätyyttämistä kentän toiseen päähän ja lopulta se oli niin nolona, että ryömi kauimmaiseen putkeen makaamaan. Annoin sen jonkin aikaa siellä muhia ja kutsuin sitten luokse. Vauhdilla ja helpottuneena se tulikin.Hetken päästä tehtiin vielä yksi harjoitus, ettei jää huono mieli.Nähtäväksi jää oppiko Troy välikohtauksesta sen minkä halusin, en tiedä.
Se on ainakin varmaa, että ne snautserit tarjoavat uusia tilaisuuksia liki kaikissa treeneissä :o( .