Unohtui kirjoittaa tuonne aijempiin muistiinpanoihin ihan oleellinen asia. Parempi lisätä tieto, kun asia on kiinnostanut ;) ja hyvä niin.

Eli Pekka toivoi ihmisten tutustuvan paremmin koiraansa, leikkimään niiden kanssa enemmän. Vain näin voi löytää sen tavan josta oma koira nauttii eniten ts. myös palkkauttuu parhaiten. Jotkut haluavat taistella uudestaan ja uudestaan, toisille pallon saalistus on kova juttu, jotkut haluaa ottaa koppeja ja eräät nauttivat eniten kun saavat juosta pallo suussa ympäri tannerta ;o). Paras palkka ei siis välttämättä ole se mitä koulutusohjaaja sanoo tai koirakirjat. Jokainen koira on yksilöllinen tässäkin asiassa. Kun palkka on koiralle annettu on koiran asia miten se sen käyttää (ei ihminenkään työnantajaltaan kysy miten saa palkkansa käyttää). Ainoastaan siihen Pekka puuttuisi jos koira karkaa lelun kanssa eikä luovuta tai vaihda sitä ( naru leluun, piiiitkä sellainen=> opetellaan yhteinen leikki).

Leikkimällä ja kuuntelemalla, koira kertoo ohjaalleen parhaimman leikin ja tähän tulisi käyttää runsaasti aikaa. Myös siitä oli puhetta, että uusi lelu pitäisi aina "ajaa sisään" leikkimällä ja esittelemällä lelu koiralle kotona. Ei niin, että lelu viedään esim. ruutuun ja sinne juostuaaan koira näkee sen ensimmäistä kertaa ja jää ihmettelemään mikä se on = harjoituksen teho on menetetty.

Kaiketi mä nyt muistin kaiken...